Žena zemřela poté, co ji srazilo na přechodu pro chodce u Orlové auto

Orlová - Pětasedmdesátiletá žena zemřela dnes ráno na silnici mezi Ostravou a Orlovou na Karvinsku poté, co ji na přechodu pro chodce srazilo auto. Řidič ji podle karvinské policejní mluvčí Zlatuše Viačkové zřejmě přehlédl a pak nestačil zabrzdit. Uvedla, že vliv na to mohla mít i ledovka.

Nehoda se stala před sedmou hodinou na hlavní silnici mezi Ostravou a Orlovou, na vyznačeném přechodu poblíž křižovatky Ostravské a Porubské ulice. Pětadvacetiletý řidič osobního vozu Seat Ibiza jel ve směru od Ostravy.

„Zkouška na alkohol u řidiče byla negativní. U zemřelé ženy bude nařízena soudní pitva. Příčina a zavinění jsou předmětem dalšího šetření,“ uvedla Viačková.

Doprava byla v místě neštěstí omezena a policisté ji tam řídili kyvadlově.

Další nehody s chodci se staly dnes ráno také v Opavě, kde auto, rovněž na přechodu, srazilo a zranilo dva lidi. „Pětapadesátiletý muž utrpěl středně vážné poranění hrudníku a nohy. Osmašedesátiletá žena utrpěla těžké poranění hlavy a nohy,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Vážná nehoda, při které bylo zraněno pět lidí, se stala také na Bruntálsku - u Vlašova na silnici vedoucí do Břidličné. Dva muži utrpěli vážná poranění hrudníku, také jedna žena má těžké zranění.

Vydáno pod