Policie obvinila hlavního distributora a dalších pět lidí za otravy metanolem

Zlín - Kvůli otravám metanolem obvinila zlínská policie, která rozkrývá síť lidí zapojených do této kauzy, šest osob. Státní zástupci Roman Kafka a Jiří Zemek, kteří dozorují vyšetřování, dnes ve Zlíně informovali, že obviněných je už celkem šest. Vedle dříve známých tří aktérů k nim přibyli další tři distributoři.

„Jde o hlavní dva míchače, hlavního distributora a další tři lidi, kteří dále distribuovali toxický alkohol. Představují propojku na Zlínský kraj, severní Moravu a východní Čechy,“ uvedl Zemek. Dodal, že pět z šesti obviněných je pět lidí ve vazbě. Policie je stíhá za obecné ohrožení, za což jim hrozí až dvacet let vězení, případněi výjimečný trest.

V hlavní větvi metanolových otrav, které nemají v Česku obdoby, je už obviněno celkem dvaatřicet lidí. Vyšetřování podle státního zástupce Romana Kafky potrvá zhrba pět měsíců. Tvrdil, do konce vyšetřování už nebudou pořádat žádné další tiskové konference.

Lidé začali umírat na otravy alkoholem loni na začátku září. Do konce roku zemřelo devětatřicet osob. Policie celkem stíhá kolem sedmdesáti lidí. Většina je obviněna z ohrožování zdraví závadnými potravinami.

Vydáno pod