Odsouzený exposlanec Wolf nenastoupil do vězení

Ostrava - Ve vězení měl strávit Vánoce exposlanec Petr Wolf. Krajskému soudu v Ostravě se ale nedaří předat mu obsílky a tak je stále na svobodě. Petra Wolfa a jeho manželku Hanu soud poslal do vězení za zneužití jedenáctimilionové dotace.

Doručit Petru Wolfovi obsílku s oznámením nástupu do věznice je pro soudce zatím nadlidský úkol. Když si ji exposlanec nepřevzal poprvé, omluvil se, že to nestihl včas a požádal ho, aby mu ji poslali znovu. Mluvčí krajského soudu Lucie Böhmová však uvedla, že zásilka se opět vrátila zpět.

Reportáž Radka Wiglasze (zdroj: ČT24)

Proč si ji nepřevzal, Wolf zatím nevysvětlil. Soud teď může zkusit obsílku poslat poštou nebo prostřednictvím soudního doručovatale znovu, nebo si pro Petra Wolfa může přijít policie. Navíc mu hrozí další trest za maření úředního rozhodnutí.

V rodinném domě, kde Petr Wolf s manželkou bydlí, dnes odpoledne nebyl nikdo k zastižení, v posledních dnech ho tady neviděli ani sousedé.

Petra Wolfa poslal letos v říjnu Vrchní soud v Olomouci do vězení na šest let, jeho manželka dostala pětiletou podmínku. Musí zaplatit také šestimilionovou pokutu. Zneužili podle verdiktu jedenáctimilionovou dotaci na dva projekty pro ministerstvo životního prostředí. Vyúčtovali si například tolik jízd, že by třikrát objeli zeměkouli. Petr Wolf se hájil, že proces byl zpolitizovaný. Poslanec totiž odešel z ČSSD a jeho hlas potřebovala nutně vláda Mirka Topolánka.