Komunisté zahájili volební kampaň

Ostrava - Už jen 46 dní zbývá do otevření volebních místností, ve kterých se rozhodne o novém složení krajských zastupitelstev. Minulý týden odstartovala svou volební kampaň v Moravskoslezském kraji Občanská demokratická strana, v sobotu pak Komunistická strana Čech a Moravy. Do voleb ji povede krajský radní Josef Babka.

„Levicový kraj - stop pravicové vládě.“ Motto, se kterým jdou moravskoslezští komunisté do krajských voleb. Jejich hlavním cílem je zabránit dopadům vládních reforem na obyvatele. „Ať je to v sociální oblasti, ať je to ve zdravotní oblasti a poslední dobou i zejména daňovou politikou, kdy dopad zvýšení DPH se bezesporu projeví negativně na životní úrovni našich obyvatel,“ říká krajský lídr KSČM Josef Babka. Komunisté chtějí všechny služby pro obyvatele, které má kraj na starosti, zabezpečit z krajských peněz.

Reportáž Drahomíry Račákové (zdroj: ČT24)

Komunisté očekávají, že v letošních volbách budou úspěšnější než při volbách minulých. Jejich přáním je vytvořit v kraji levicovou radu a spolupracovat se všemi levicově orientovanými subjekty. „Moravskoslezský kraj dlouhodobě patří k těm nejlepším, co se týká volebně naší strany a vzhledem k tomu, že teď po dobu 4 let vládli naši zastupitelé společně se zastupiteli ČSSD, tak si myslím, že lidi práci ocení a že by ta spolupráce mohla pokračovat i nadále,“ doufá 1. místopředseda ÚV KSČM Petr Šimůnek. Komunisté v kraji předpokládají, že za volební kampaň nedají více než 2 miliony korun. Třetinu této částky jim poskytla pražská centrála. Před čtyřmi lety získali komunisté ve volbách v MS kraji 15,9 procent hlasů a v 65členném krajském zastupitelstvu obsadili 11 křesel.