Mošnovské letiště znovu ožívá

Mošnov - Letní provoz na Letišti Leoše Janáčka Ostrava kontarstuje s tím, že mimo turistickou sezonu zely zdejší odletové haly prázdnotou. Nové pravidelné linky navíc vykřesaly jiskřičku naděje, že se možnosti létání z Mošnova ještě rozšíří. Vedení letiště se konečně podařilo přitáhnout nízkonákladovou leteckou společnost, které se jinak Ostravě vyhýbaly a kotvily raději v Katovicích nebo Brně.

Krok správným směrem. Tak se dá zatím hodnotit zavedení nových pravidelných linek z mošnovského letiště, které před pár týdny rozjel dopravce SmartWings. „Smart­ Wings nyní létají dvakrát týdně na pařížské Letiště Charlese de Gaulla. Tato pravidelná linka je provozována domácím dopravcem v nízkonákladovém režimu, avšak bez omezení komfortu pro pasažéry. Cena letenky se pohybuje kolem 3600 korun za zpáteční let,“ uvedl obchodní ředitel letiště Robert Hruška. Společnost SmartWings je se zaváděním linky spokojena a dokonce připravuje posílení spojů. Úspěšné jsou i další pravidelné linky, které přepravují cestující z Mošnova například do přímořských letovisek na řeckých ostrovech, na Mallorku či do turecké Antalye. „Linkám do přímořských destinací se daří výborně, jejich obsazení je kolem devadesáti procent,“ vypočítala mluvčí společnosti SmartWings Vlaďka Dufková. Společnost také plánuje zavedení dalších spojů v zimním období, do kterých metropolí, ale zatím tají.

Ostravské letiště
Zdroj: ČT24

Letiště v Mošnově nabízí navíc speciální cenu za parkování pro cestující na letech Ostrava – Paříž. „Parkovné je sto korun, a to i pro víkendový nebo delší pobyt, stačí se jen prokázat palubní vstupenkou z tohoto letu,“ řekla mluvčí letiště Michaela Kubešová. Pokud by cestující chtěli využít pro příjezd na letiště hromadnou dopravu, autobusová linka číslo 333, která jezdí na trase mezi Ostravou a letištěm, má jízdní řád upraven tak, aby spoje navazovaly na odlet i přílet linky ve všední dny i o víkendu.