Konec bezplatného parkování v Krnově

Krnov - Platit za parkování v centru města budou muset lidé v Krnově. Zastupitelé se rozhodli po vzoru jiných měst zpoplatnit parkování ve třech lokalitách - na náměstí, v okolí pošty a polikliniky.

Konec bezplatného parkování v Krnově. Za auto odstavené v centru teď budou muset lidé zaplatit. Výjimku nedostanou ani ti, kteří v centru bydlí. Většina lidí ale nic nenamítá. „Všechny tři lokality mají poblíž nebo v dosahu sta metrů parkoviště, kde se neplatí, kde je dostatečná kapacita,“ tvrdí starostka Krnova Alena Krušinová. Centrum města není odstavné parkoviště. To je důvod zastupitelů, proč placené parkování schválili. „V posledních letech se opravdu ten střed města začal plnit natolik, že rada města schválila placené parkování,“ potvrdil zastupitel Pavel Moravec.

Reportáž Květy Gebauerové (zdroj: ČT24)

Nákup parkovacích automatů a nové značení stálo město přes milion korun. Za hodinu parkování řidiči zaplatí deset korun. „Předpokládáme, že všechny peníze, které se vyberou z parkovného, by měly jít zpátky třeba do výstavby dalších parkovišť ve městě,“ uvedl Pavel Moravec. Vyhláška o parkování v centru města platí už od 1. června, parkovací automaty ale firma instalovala až dnes. Značky informující o placeném parkování jsou zatím zakryté igelitem, auta tak mohou v centru stát ještě zadarmo. Desetikorunu za parkování by si Krnované poprvé měli nachystat až v pondělí.