Neznámý muž přepadl s pistolí v ruce sázkovou kancelář v Havířově

Havířov - S pistolí v ruce a jen ve slunečních brýlích přepadl zatím neznámý zločinec sázkovou kancelář v Havířově. Obsluha mu ze strachu o život dala přes dvacet tisíc korun a pak zavolala policisty. Ti žádají veřejnost o pomoc při pátrání po ozbrojeném agresorovi.

Havířov, Hlavní třída, deset hodin dopoledne. Do sázkové kanceláře přichází muž. Od pasu vytáhl pistoli, natáhl ji a namířil na zaměstnankyni. „Obsluha ze strachu o svůj život pachateli vydala asi 23 tisíc korun v hotovosti. Pachatel si vzal peníze a v klidu ze sázkové kanceláře odešel,“ uvedla mluvčí PČR Karviná Zlatuše Viačková. Zločinec s ukradenými penězi okamžitě zmizel v ulicích města. Mladou ženu její zaměstnavatel kvůli bezpečnosti poslal pracovat na jinou pobočku.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

„Kriminalisté si vyžádali záběry z průmyslových kamer, vyhlásili celostátní pátrání po ozbrojeném pachateli. Podle výpovědi zaměstnankyně a analýzy ze záběrů se mělo jednat o muže mezi 25-30 lety,180 centimetrůvysokého, mohutnější postavy,“ prozradila mluvčí PČR Karviná Zlatuše Viačková. Kriminalisti sice už vyslechli téměř dvacet vytipovaných podezřelých, zatím ale nikoho neobvinili. Apalují proto na veřejnost, aby jim pomohla s identifikací násilníka. Pokud ví, o koho jde, mají volat bezplatnou linku 158.