V Příboře na Novojičínsku se zvlnila nová silnice

Příbor - Kvůli vlnám na vozovce reklamuje Ředitelství silnic a dálnic v Moravskoslezském kraji kromě dálnice také obchvat v Příboře na Novojičínsku. V provozu zatím není ani tři měsíce. Příčinou problému by ale v tomto případě neměl být použitý materiál, jako tomu je u dálnice. Podle ředitelství silnic a dálnic asi působí problémy ucpaná drenáž.

Tři vlny na zhruba třicetimetrovém úseku nové silnice vyrostly krátce po dokončení obchvatu. Patrné jsou na první pohled. Jízda po nich připomíná houpačku. Silnice je zralá na opravu. Zvlněnou část komunikace stavěla společnost Alpine Bau CZ. Její zástupci se před kamerou vyjádřit odmítli. S Ředitelstvím silnic a dálnic se ale na opravě už dohodli. „Podle průzkumu, který jsme provedli, došlo k zneprůchodnění drenáže, což mělo vliv na pohyb v silničních vrstvách. Jedná se o jednotlivou závadu, která nemá spojitost s použitým materiálem,“ potvrdila mluvčí ŘSD ČR Nina Ledvinová.

Reportáž Dagmar Famfulíkové (zdroj: ČT24)

Za osm kilometrů dlouhý obchvat zaplatilo Ředitelství silnic a dálnic víc než jednu miliardu korun. Stavba je v provozu od konce listopadu. Příboru přinesla velkou úlevu. „Město bylo hodně spokojeno, když se obchvat otevíral, protože se zklidnila doprava v centru města,“ vyjádřil se starosta Příbora Milan Strakoš. S opravami začnou stavbaři hned, jak se zlepší počasí. Počítají s tím, že to bude koncem března.

Vydáno pod