Za pobodání a znásilnění desetileté dívky dostal trest sedmnáct let vězení

Ostrava - Sedmnáct let ve vězení čeká 21letého narkomana, který podle rozsudku letos v dubnu v Karviné osmnáctkrát bodl nožem a k tomu ještě znásilnil desetiletou dívku. Rozhodl o tom Krajský soud v Ostravě. Dívka jeho útok přežila jen náhodou.

Chtěly plést věnečky a hrát si na kuchařky. Měl to být den jako každý jiný - ale nebyl. Na hlouček malých školaček se vrhl Michal Parai. V každé ruce držel nůž. Desetiletá Lenka už před ním nestihla utéct. Školačka se bránila a zvrhlíka kousla do ruky. Pobodal ji za to hned dvěma noži najednou. Jedna z ran jen těsně minula srdce. Kamarádky zraněné zavolaly policisty. Když viděli, v jakém je stavu, okamžitě ji odvezli do nemocnice. Lékaři bojovali o život dítěte tři dny. Dívka se z šoku léčí dodnes. „Za pokus o vraždu a trestný čin znásilnění soud obžalovanému uložil 17letý trest vězení,“ uvedla mluvčí Krajského soudu Ostrava Lucie Böhmová. Ve skutečnosti ale bude Michal Parai za mřížemi 19 apůl roku. Kromě trestu za to, že málem zavraždil a znásilňoval, mu soud navíc připočetl delikty z minulých let.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

„Trest považujeme za nepřiměřený a právní kvalifikaci za velmi přísnou,“ vyjádřil se obhájce obžalovaného Lukáš Seibert. Než skončil Michal Parai ve vazbě, čichal pět let každý den toluen. Nikdy nepracoval a kromě základní školy nemá žádné další vzdělání. Sex a bodání nožem do desetileté dívky bral podle svých slov jako pomstu za svůj promarněný život.