Údajně postřelil muže na Stodolní, soud jej opět osvobodil

Ostrava - Kvůli nedostatku důkazů soud opět musel osvobodit někdejšího vůdce pravicových radikálů na Karvinsku Davida Dembinského. Ten podle žalobce před třmi lety postřelil na Stodolní ulici v Ostravě konkurenčního podnikatele. Kulka jen náhodou nezasáhla nikoho dalšího z davu návštěvníků procházejících vyhlášeným centrem zábavy.

Tak jako každý pátek večer se ostravská Stodolní ulice i před třemi lety zaplnila několika stovkami mladých lidí, kteří se přišli bavit. Před jedním z nejvyhlášenějších barů se najednou ozvala střelba. S prostřeleným ramenem zůstal na zemi ležet podnikatel z Olomoucka. Kulka prošla ramenem a letěla mezi davem návštěvníků procházejících Stodolní ulicí. Naštěstí nikoho dalšího nezasáhla. Spoušť pistole měl zmáčknout kontroverzní podnikatel David Dembinski. A v kauze už padl v pořadí třetí rozsudek. Dembinski je kvůli nedostatku důkazů opět volný. „Pachatel i poškozený zastupovali znepřátelené podnikatelské subjekty,“ uvedl kriminalista Jaroslav Tvrdý. 

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Žalobce, který ručil za vyšetření  pistolnického incidentu a poslal Dembinského k soudu, před novináři utekl. Obhájce Dembinského ani státní zástupce se k rozsudku vyjádřit nechtěli. Dembinski tvrdí, že s incidentem nemá nic společného. V Ostravě vůbec nebyl, protože dělal obchody na slovensko-maďarské hranici. Soud ho sice osvobodil, zůstává ale ve vazbě. U jiného soudu vysvětluje podvod za šest milionů korun. Ani po urgencích se údajně neměl k tomu, aby zaplatil faktury za naftu a benzín. „Má útěkový důvod vazby, a to proto, že hrozí, že by se vyhýbal trestnímu stíhání,“ potvrdila mluvčí Krajského soudu Ostrava Lucie Böhmová.