Ostravský soud řeší případ devětapadesátileté vražedkyně

Ostrava - Případ devětapadesátileté ženy, která připravila o život o deset let staršího přítele své sestry, začal rozplétat ostravský krajský soud. Obžalovaná byla podle svých slov opilá a vůbec si vůbec nepamatuje, že seniora třináctkrát bodla nožem a ještě na něj skočila. Podle žalobce chtěla vraždou vyřešit osobní spory.

Hornický důchodce podle sousedů doplatil na svou novou známost. Počátkem roku si do zahradního domku u Karviné nastěhoval milenku. O několik týdnů později s nimi začala bydlet také její sestra a syn s manželkou. V domku se často slavilo a alkohol tekl proudem. V polovině května na jednu z oslav přijela také devětapadesátiletá sestra důchodcovy milenky. Nad ránem zaslechli sousedé křik a zavolali policisty. Ti v kuchyni domku našli zavražděného seniora. Žalobce za to před soud poslal Marii Gáborovou. „Je mi to všechno moc líto. Chtěla bych se za všechno omluvit, moc mě to mrzí,“ řekla u soudu.

Obžalovaná vražedkyně (zdroj: ČT24)

„Jediným svědkem vraždy byla pětiletá vnučka obžalované, důvod vraždy neznáme,“ uvedl státní zástupce Vít Legerský. K soudu přišli obžalovanou důchodkyni podpořit také její příbuzní. Na otázky médií odpovídat nechtěli. Za vraždu hrozí obžalované trest v rozmezí 15 až 20 let za mřížemi. Soudce ještě čeká na výslech svědků a znalců, pokud všichni přijdou, rozsudek zřejmě padne už tento pátek.

Vydáno pod