Zpronevěřil sedm milionů, dnes se zodpovídal před krajským soudem v Olomouci

Olomouc - Před krajským soudem v Olomouci se dnes zodpovídal 39letý Antonín Šanovec z rozsáhlých podvodů. Měl si od několika věřitelů ze Zábřežska během dvou let vypůjčit neuvěřitelných sedm milionů korun. Lidem slíbil, že jejich peníze zhodnotí. Ze začátku splácel, pak ovšem přestal. Soudce dnes případ kvůli výslechu dalších svědků odročil.

Podvedení věřitelé podnikatele Šanovce znali a považovali ho za solidního. Vyplatili mu od 100 000 tisíc až po 1,7 milionu korun. Někteří si částku dokonce půjčili od banky. Dnes se za svůj nerozum styděli a před kamerou nechtěli o praktikách podnikatele vypovídat. Majitel proslulé zábřežské diskotéky Perla před soudem většinu nároků přiznal. Jeho dluh podle něj činí pouze kolem 3 milionů. Část svých pohledávek už údajně splatil. Proč se dostal do finančních potíží, zprvu nechtěl prozradit. „Samotní svědci řekli, že nešlo o půjčky, ale o investice, které na začátku fungovaly, proč už později ne, ty důvody ještě řekneme,“ vyjádřil se obhájce Antonína Šanovce Miloš Slabý.

Podvodník před soudem (zdroj: ČT24)

Antonín Šanovec připustil, že část peněz spolkl provoz diskotéky, se kterou měl velké plány. Chtěl v hale vybudovat wellness centrum a byty. O zbytek peněz přišel riskantním obchodováním na trhu s cizí měnou. Právě tam chtěl peníze věřitelů zhodnotit. „Svědek tvrdil, že tak velké kšefty spolu nedělali, takže není jasné, kam se těch sedm milionů podělo,“ řekl státní zástupce Karel Studený. Soudce přerušil jednání do začátku prosince. Hodlá ještě vyslechnout obchodního partnera a největšího věřitele Antonína Šanovce. Policisté shodou okolností přišli minulý měsíc na podobný případ ze Zábřežska. 36letý Martin Kouřil také nabízel svým věřitelům zhodnocení úspor. Za loňský a letošní rok si tak přišel na 4 miliony korun.

Vydáno pod