Na Jesenicku srazila řidička jedenáctiletého cyklistu, zemřel

Jeseník - Jedenáctiletého cyklistu srazilo v neděli nedaleko Bernartic na Jesenicku osobní auto. Chlapec neměl přilbu a utrpěl mimo jiné i vážné zranění hlavy. Po převozu do nemocnice zemřel. Případ řeší policie.

„Třicetiletá řidička vyjela z Bernartic na Vidnavu. Po pár set metrech jízdy po hlavní komunikaci přehlédla nezletilého chlapce, který přijížděl po vedlejší silnici od Horních Heřmanic. Mladého cyklistu bez přilby řidička nabrala na přední kapotu,“ uvedla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Těžce zraněného chlapce v kritickém stavu převezli záchranáři vrtulníkem na dětské traumacentrum do Fakultní nemocnice v Ostravě. „Jeho stav byl velice špatný. Utrpěl mnohočetná zranění, měl vážné poranění hlavy i hrudníku,“ informoval náměstek krajské záchranné služby Jan Weinberg. Podle jesenické policejní mluvčí hoch po pár hodinách svým zraněním podlehl.

Nedělní tragická nehoda nezletilého chlapce rozšířila bilanci smrtelných zranění na silnicích v Olomouckém kraji. V prvním pololetí letošního roku zaznamenali policisté na silnicích 24 úmrtí, což je o jedno více než loni. Zvýšil se i počet nehod; do konce června jich bylo 2070, což je o 94 více než loni. 

Policisté dechovou zkouškou vyloučili, že by byla řidička pod vlivem alkoholu. Kriminalisté nyní k případu přizvou soudního znalce z oboru dopravy, který by jim měl pomoci zjistit příčinu nehody.