Ostravské Divadlo loutek otevřelo novou budovu

Ostrava - Divadlo loutek v Ostravě má od pátku novou alternativní scénu. V moderní přístavbě, která vedle původní budovy divadla vyrostla během devíti měsíců, najdou návštěvníci nový divadelní sál s variabilním hledištěm, amfiteátr nebo kavárnu s galerií loutek. Součástí slavnostního otevření byly dopolední komentované prohlídky nových prostor, odpoledne pak na děti i jejich rodiče čekala premiéra pohádky O víle menší než zrnko máku.

Po celý den mohli zájemci zhlédnout časosběrný dokument, který prozradil, jak rozšíření jediné profesionální dětské scény v severomoravském regionu vznikalo. Bohatý program a příjemné počasí přilákalo na slavnostní akci spoustu návštěvníků. „Zasloužili jsme si, aby bylo dneska krásně, aby přišla spousta lidí, aby se všichni bavili, cítili se příjemně a hlavně aby se k nám vrátili,“ řekla Jarmila Hájková, ředitelka divadla.

Večer ožil amfiteátr koncertem Rock & Roll Bandu Marcela Woodmana. „Je to ostravská kapela, má tady spoustu příznivců, mezi něž patří i naše divadlo,“ přiblížila Hájková. Po setmění čekala na návštěvníky velká ohňová show a 3D projekce na stěně nové budovy.

Reportáž Venduly Horníkové (zdroj: ČT24)

Ostravské Divadlo loutek hraje každý den dvě představení pro děti a mládež a také jednou týdně představení pro dospělé diváky, a to vždy v pondělí večer. Během sezóny tak odehraje kolem 400 představení.