Kdo přeruší tragickou sérii? Brno s Baníkem se chtějí odrazit ode dna

Ostrava – Tři porážky v řadě spojují osudy týmů Ostravy a Brna. Je jasné, že tahle společná série po pondělní dohrávce 6. kola první ligy skončí. Baník dokonce ve všech případech utrpěl debakl 0:4 a nutně potřebuje vzpruhu. „Brno je v podobné situaci jako my. Zápas je důležitý pro psychiku obou týmů. Kdo vyhraje, může se odrazit ode dna. V opačném případě se deka jenom prohloubí,“ uvedl ostravský záložník Lukáš Droppa. Zápas začne v přímém přenosu ČT sport a našeho webu v 18:00.

Baník má po pěti odehraných kolech vůbec nejhorší obranu i útok. V týdnu si ale trochu zlepšil náladu, když po obratu ve druhé půli postoupil v Poháru České pošty přes Kroměříž.

„Druhý poločas v Kroměříži může být odrazovým můstkem k lepším výkonům, ale je důležité si zapamatovat, proč jsme zápas otočili a co jsme pro to museli udělat. S tím musíme jít i do zápasu s Brnem,“ řekl trenér Martin Svědík.

Brňané se ostravskými debakly nechtějí nechat zmást. „Skóre 0:12 z posledních tří zápasů je velmi klamné, takhle jednostranně se na to nelze dívat. Pro nás bude tento zápas naopak mnohem obtížnější, neboť hráči Baníku budou chtít tyto výsledky odčinit,“ podotkl kouč Ludevít Grmela.

Také Brno si ve středu částečně spravilo chuť postupem v Poháru České pošty přes Uničov. „Stejně jako Ostrava jsme také prohráli poslední tři zápasy a potřebujeme bodovat. Musíme se ale vrátit k naší hře z úvodu sezony a hlavně proměňovat šance,“ prohlásil brněnský trenér.

Zbrojovka v týdnu získala na hostování ze Sparty útočníka Jiřího Skaláka, zda nastoupí už v pondělí, ale není jasné.

Vydáno pod