Baroše opět zlákalo Turecko, bude hrát za Antalyaspor

Istanbul - Útočník Milan Baroš bude hrát za Antalyaspor, kde podepsal roční smlouvu. Bývalý český reprezentant tak definitivně opouští Ostravu, kde strávil jarní část sezony. „Jsem šťastný, že se vracím do turecké ligy a že mohu hrát v Antalyi,“ řekl Baroš, který už od roku 2008 do loňska hájil barvy Galatasaraye Istanbul.

Jednatřicetiletý Baroš se s vedením Antalyasporu v pátek předběžně dohodl na podmínkách smlouvy, poté ještě absolvoval důkladnou lékařskou prohlídku. Baroš bude nosit dres s číslem 27 a stane se spoluhráčem záložníka Petra Jandy, který v Antalyasporu, sedmém celku uplynulého ročníku turecké ligy, hraje od loňského ledna.

Do turecké nejvyšší soutěže se Baroš vrací po půlroční pauze. V Galatasarayi Istanbul v roce 2012 získal titul a o tři roky dříve v jeho dresu s 19 trefami ovládl také tabulku kanonýrů turecké ligy. V minulé sezoně si však už v Galatasarayi nezahrál.

Vedení klubu chtělo Baroše rok před vypršením smlouvy prodat a získat za nejlepšího střelce evropského šampionátu z roku 2004 finanční kompenzaci. Baroš ale odchod odmítl a trval na dodržení svého kontraktu. Nakonec jej rozvázal a v lednu zamířil do Baníku jako volný hráč. Předtím působil v Liverpoolu, Aston Ville, Lyonu a Portsmouthu.