Hájek na Querreye nestačil, Cetkovská naopak prošla do 3. kola

Paříž - Ve druhém kole skončilo French Open pro Jana Hájka. Ve svém utkání nastoupil proti turnajové osmnáctce Samu Querreymu, který hru kontroloval a českému tenistovi příliš nedovolil. Hájek se tak loučí s pařížskými kurty po prohře 4:6, 5:7 a 4:6. Dařilo se však Petře Cetkovské, která zvládla těžký duel s Ruskou Pavljučenkovou - tu vyřadila z turnaje po setech 7:5, 2:6 a 6:4 a vůbec poprvé si tak zahraje třetí kolo.

Hájek bojoval s favorizovaný Querreym, měl šance ve druhém i třetím setu, ale výhody brejků neudržel a zápas ztratil po setech 4:6, 5:7 a 4:6. „Neříkám, že jsem měl vyhrát, ale měl jsem právo aspoň na jeden set. Zápasy se vyhrávají v koncovkách a ty jsem nezvládl,“ řekl Hájek, který pojede z Paříže na challenger v Prostějově.

Cetkovská, která hraje teprve třetí zápas po skoro roční pauze, vzala Pavljučenkovové šestkrát servis a udělala jen devatenáct nevynucených chyb, zatímco svěřenkyně Martiny Hingisové čtyřicet. V utkání o osmifinále se Cetkovská střetne s patnáctou nasazenou Robertou Vinciovou z Itálie.

Vydáno pod