Petra Kvitová postoupila do druhého kola

Paříž - Petra Kvitová postoupila přes domácí Aravane Rezaiovou na French Open do 2. kola.    V 16:30 by měl nastoupit Jan Hájek proti Samovi Querreymu z USA. Přímý přenos zápasu sledujte na ČT sport a našem webu.

Ve středeční dohrávce to vypadalo před poloprázdným hledištěm slabší začátek Kvitové. Prohrála první game a při vlastním servisu nabídla ve druhém soupeřce dva brejkboly. Dcera arménských rodičů a rodačka ze St. Etienne Aravane Rezaiová je však nevyužila.

V dalším průběhu prvního setu obě hráčky nezvykle chybovaly a na kurtu bylo vidět několik přestřelek s tvrdými údery od základní čáry. Kvitová poté využila zkušeností a set vyhrála 6:3. Soupeřka jí k tomu pomohla několika dvojchybami.

Podání Kvitová neudržela v úvodu druhého setu. Prohrávala rychle 1:3, ale chytrou obrannou hrou srovnala dvěma vítěznými body v řadě na 3:3. Delší tahanice přišla během následujícího gamu.

Šestadvacetiletá Francouzka vzdorovala marně. Kvitová otočila na 4:3 a směřovala za postupem. Jenomže Rezaiová se nevzdala a díky podpoře z publika rozběhala Kvitovou po dvorci. Rodačka z Fulneku zahrála několikrát zbrkle do sítě a komplikace byla na světě. Koncovku druhého setu tak ovládla domácí hráčka s konečným skóre 6:4.

Soutěž v „krádeži“ podání pokračovala i ve třetím setu. Rezaiová ho ukořistila jako první, aby to samé vzápětí předvedla česká jednička. Poté se povedenými údery Rezaiová dostala do tempa. Loňská semifinalistka nezazmatkovala a zlepšeným servisem znovu dokonala obrat na 3:1 a zakrátko získala i vedení 4:2. Pak konečně udržela podání a k výhře jí chyběl poslední game. V něm už dominovala a po zisku setu výsledkem 6:2 postoupila do dalšího kola.

„Na první kolo to byl těžký zápas, protože Aravane hrála velmi dobře, rychle a agresivně. Musela jsem bojovat o každý míč a doufám, že v Paříži předvedu svůj letošní nejlepší tenis,“ řekla Kvitová v rozhovoru na dvorci.

V druhém kole bude hrát Kvitové nejspíš již ve čtvrtek, protože zápas s Rezaiovou byl kvůli dešti o den posunut. „To není problém, na to jsme z turnajů zvyklé,“ řekla česká tenistka, která se střetne s Číňankou Šuaj Pcheng.

Už druhé vystoupení na letošním French Open čeká Jana Hájka proti turnajové osmnáctce Samu Querreymu z USA a také Petru Cetkovskou. Ta si zahraje s Anastasií Pavljučenkovovou z Ruska, která v prvním kole vyřadila Andreu Hlaváčkovou.