Tomeček oslavil vítězství v Africa Eco Race

Příbor - Slavnostní přivítání čekalo včera v podvečer v Příboře na automobilového závodníka Tomáše Tomečka. Zkušený pilot kamionu Tatra se vrátil ze senegalského Dakaru, kde skončila rallye Africa Eco Race. Tomáš Tomeček v ní mezi kamiony zvítězil a celkově obsadil druhé místo.

Od posledního slavnostního příjezdu Tomáše Tomečka z dakarské rallye uplynulo devět let. V roce 2003 skončil druhý a v Příboře to s ním slavily stovky fanoušků. Tentokrát přijel Tomáš Tomeček ze senegalského Dakaru jako vítěz. Závod, který vyhrál, se jmenuje Africa Eco Race a je skromější a také levnější alternativou „velkého“ Dakaru přesunutého do jižní Ameriky. „Afrika je pro závodění lepší. Je tam více místa pro předjíždění, nepráší se tam tolik a podle mě patří Dakar do Afriky,“ říká Tomeček.

Reportáž Rostislava Hellemanna (zdroj: ČT24)

K vítězství v africké rallye přišli Tomáši Tomečkovi blahopřát fanoušci, známí, kamarádi a také lidé, kteří o závodění s Tatrou hodně vědí - jako mnohonásobný účastník Dakaru Radomír Stachura, nebo konstruktér slavného auta Jaroslav Krpec. Tomáš Tomeček jel Africa Eco Race podruhé a podruhé zvítězil. Svůj návrat na „velký“ Dakar zatím neřeší. „My jedeme tam, kam nás pošlou naši reklamní partneři. Když řeknou, ať jedeme do Ameriky, pojedeme do Ameriky,“ dodal.

Vydáno pod