Česká televize v roli dobrého vydavatele

Ostravský knižní veletrh si v Pavilonu A na Černé louce rezervoval víkend od 7. do 9. března 2014. Jestliže se tato akce koná už počtvrté, můžeme s nadějí hovořit o tradici, která neodmyslitelně patří k ostravskému předjaří. Zdůrazňujeme při tom účast České televize. V roli dobrého vydavatele představí svou tvorbu na stánku a nabídne tituly, které vznikly ve spojení s oblíbenými pořady, mezi nimiž se neztrácejí ani ty, které byly natočeny v ostravském studiu. Populární herci, moderátoři i propagátoři společenských věd jsou tvářemi, které oslovují své čtenáře z pestrých obálek. Někteří z nich budou také hosty besed a autogramiád v průběhu veletrhu. Pro zájemce jsou jistě atraktivní výhodné veletržní ceny a vedle nich také žádané suvenýry nebo hračky v podobě populárních postaviček z pořadů pro děti.

Česká televize nabídne návštěvníkům knižního veletrhu výběr knih, DVD, drobných dárkových předmětů a hraček ze své produkce. V rámci doprovodného programu promítne ukázky z pořadů a uspořádá autogramiády a besedy se zajímavými osobnostmi. Na své si přijdou milovníci záhad, kterým představí své nové knihy Zajatci Ďáblova chřtánu a Záhady Orientu spisovatel a záhadolog Arnošt Vašíček.

O knize Tajemství rodu vzniklé podle stejnojmenného televizního cyklu pohovoří její autorka Petra Braunová spolu s genealožkou Helenou Voldánovou. Příznivci Václava Žmolíka se dozvědí něco o knize Bohemia incognita a spolu s tím o neprobádaných koutech naší vlasti. Vyznavači zdravého životního stylu si určitě nechají poradit od Kateřiny Winterové a Lindy Rybové, které vaří podle Herbáře. Děti i dospělí si mohou poměřit své znalosti v soutěži o knihu Slovíčka a kutilové si mohou vyzkoušet, zda jsou také Šikulové.

Moderátoři pořadu Šikulové
Zdroj: ČTO/Rostslav Šimek

Dění na Černé louce podtrhne i program, který chystá Dům knihy. V jeho literární kavárně nabídneme k příjemnému posezení v pátek a v sobotu projekce z pořadů, ke kterým v Edici ČT vyšly knížky. Právě takové, které si mohou koupit na veletrhu na Černé louce.

Souběžně s veletrhem probíhají dvě další výstavy Svatba a Dovolená a Region, Lázeňství. Každý, kdo plánuje svatební veselí, si může přijít pro inspiraci. Všichni, co se ještě nerozhodli, kam na dovolenou, si mohou na další výstavě vybrat z bohaté nabídky příležitostí. Na svatební i na jakékoliv jiné cestě může být příjemným společníkem dobrá kniha, nepochybně i taková, jakou najdete na stánku České televize.

Vydáno pod