Hospoda U Druhé šance podeváté a naposled

Ostrava – Po třech měsících od začátku natáčení se protagonisté Hospody U Druhé šance znovu sešli. Mají za sebou soutěž, absolvovali rekvalifikační kurz. Každému z nich reality show vstoupila do života a ovlivnila jeho směřování. Zajímá vás, jak si vede vítězka? A co příběhy a osudy všech ostatních soutěžících? Snaží se řešit své problémy? Zlepšil se jejich život? Využili nabídnuté „druhé šance“? Komu z nich se podařilo najít si práci? Jak to dopadne, když soutěžící požádají o pomoc Dalibora? Odpovědi najdete v devátém, návratovém dílu reality show Hospoda U Druhé šance, který uvidíte v neděli 27. října 2013 na ČT1 v 17.30.

Bylo jich dvanáct – deset soutěžících a dva porotci. Jako upomínka na čtyři měsíce strávené před kamerami vzniklo dvanáct stylizovaných černobílých portrétů, které s jasnou nadsázkou charakterizují každého z nich. Portréty nafotil Petr Hrubeš, jehož práci znají Ostravané z plakátů a fotopropagace Divadla Petra Bezruče. Pozorní televizní diváci se s jeho jménem potkávají v titulcích pořadů natočených Televizním studiem Ostrava. Sérii černobílých fotografií najdete na webové stránce pořadu.

Průvodci reality show Hospoda U Druhé šance
Zdroj: ČT24/ČT

„Projekt Hospoda U Druhé šance je pro mne cenný ze dvou důvodů. Jednak proto, že jsem stála u vzniku původního televizního formátu, což je v televizní branži největší dobrodružství, a navíc u první reality show (reality with the purpose – reality s důvodem) realizované v České televizi. Druhý důvod je osobní. Jsem hrdá na to, že jsme změnili životy šesti z deseti účastníků. Díky Hospodě U Druhé šance žijí dnes jiný život a svou „druhou šanci“ využili beze zbytku. Věřím, že budou inspirací a vzorem pro naše diváky, kteří se nacházejí v podobné situaci jako naši soutěžící na začátku natáčení. Oni totiž dokázali, že nikdy není pozdě. Jsem na ně pyšná,“ uvádí kreativní producentka Kateřina Ondřejková.

Soutěžící přicházeli před kamery s přáním obstát v konkurenci a přesvědčit ostatní o nároku na své vlastní místo na slunci. Výsledek, nad kterým se dnes mohou zamýšlet, přinesl tak jako tak každému morální zisk, tzn., že zvítězili všichni.