Nové pořady z ostravského studia na ČT1

Ostrava – Dnes byly v Praze na tiskové konferenci představeny nové pořady, které vznikly v produkci Tvůrčí producentské skupiny Kateřiny Ondřejkové. Jde o pořady, které podtrhují kultivovanou zábavu, ale nejen ji. Jeden z nich – Hospoda U Druhé šance – je první veřejnoprávní reality show s významným sociálním zacílením. Druhý – Žiješ jenom 2x – chce oslovit diváky ve zralém věku a motivovat je k realizaci dosud odkládaných zájmů. Na oba nové formáty se můžete těšit od září 2013, kdy obohatí vysílání ČT1.

Hospoda U Druhé šance

Jde o historicky první reality show v České televizi. V průběhu několika měsíců v ní můžete sledovat skupinu soutěžících, kterým se sice život různými způsoby zkomplikoval, ale kteří právě dostali svou „druhou šanci“. V rámci pořadu se naučí vařit a fungovat v provozu restaurace, získají novou kvalifikaci a možnost najít stálé zaměstnání. Ten nejlepší z nich bude zaměstnán jako kuchař v nově otevřené restauraci v centru Ostravy. Podmínky k tomu mají téměř ideální. Kuchařskému řemeslu je učí mistr nadmíru povolaný – kuchař Dalibor Navrátil, držitel francouzského řádu za gastronomii. Jak to chodí ve skutečné restauraci, se dozvídají od svého potenciálního zaměstnavatele – podnikatele, hudebníka a majitele několika restaurací Marcela Lesníka Woodmana.

  • Hospoda U Druhé šance autor: Rostislav Šimek, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/50/4927/492620.jpg
  • Dalibor Navrátil a Marcel Lesník Woodman autor: Rostislav Šimek, zdroj: ČT Ostrava http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/50/4941/494044.jpg
  • Marcel Lesník Woodman autor: Rostislav Šimek, zdroj: ČT Ostrava http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/50/4941/494050.jpg
  • Dalibor Navrátil autor: Rostislav Šimek, zdroj: ČT Ostrava http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/50/4941/494052.jpg

Hospoda U Druhé šance, jejímž režisérem je Jan Bělohlavý, se poprvé přihlásí ve středu 4. září na ČT1 ve 21.20 hodin. Vyvrcholí finálovým dílem 23. října 2013.

„Jedná se o příběhy naděje, chtění, vůle a hledání cesty k lepšímu žití. Hospoda není jen kuchařskou reality show, ale skutečným sociálním projektem. Po osm týdnů budou diváci svědky individuálních příběhů lidí, kteří přesto, že zatím neměli v životě příliš štěstí, neztratili vůli a snahu změnit svůj život k lepšímu. Nešlo nám o lovení laciných senzací, ale o možnost představit životní příběhy skutečných lidí, kteří se sice momentálně nenacházejí v příznivé situaci, ale rozhodli se nerezignovat a chytit svou druhou šanci za pačesy,“ říká o novém televizním pořadu Kateřina Ondřejková.

Fundovanými průvodci a porotci na cestě k nové šanci jsou Dalibor Navrátil a Marcel Lesník Woodman. První z nich je špičkový a mezinárodně uznávaný mistr kuchař, druhý je znám jako frontman rokenrolového bandu a jako úspěšný majitel několika restaurací. Soutěžící plní rozmanitá zadání, překonávají nelehké překážky a zdokonalují se jak v kuchařském umění, tak ve schopnostech obstát v prostředí reálného provozu restaurace. V průběhu soutěže postupně ubývají, až se nakonec v přímém souboji o vysněné místo kuchaře v nové restauraci utkají dva finalisté. 

www.hospodaudruhesance.cz

www.ceskatelevize.cz/hospodaudruhesance

Žiješ jenom 2x

Nový pořad pro aktivní seniory, kteří vnímají svůj důchod jako ten správný čas pro neobyčejné zážitky i konečně splněné sny. Své vrstevníky na cestě za naplněním tajných přání doprovází moderátor Pavel Zedníček. Režisérem pořadu je Roman Motyčka, dramaturgie je v rukou Jany Bohušové a Marcela Nevína. Šestnáctidílný cyklus Žiješ jenom 2x uvedeme každé úterý na ČT1 ve 21.15 hodin. Poprvé se přihlásí hned 3. září 2013. Dobré nápady a skvělou náladu bude rozdávat v tomto vysílacím čase až do Vánoc.

  • Žiješ jenom 2x autor: Rostislav Šimek, zdroj: ČT Ostrava http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/50/4945/494412.jpg
  • Žiješ jenom 2x zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/44/4355/435462.jpg
  • Žiješ jenom 2x autor: Martin Straka, zdroj: ČT Ostrava http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/50/4945/494413.jpg
  • Žiješ jenom 2x autor: Rostislav Šimek, zdroj: ČT Ostrava http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/50/4945/494414.jpg

Pavel Zedníček, který pořad moderuje, nám k tomu řekl: „Být parťákem aktivních lidí, kteří si rádi plní svoje dávné sny, bylo pro mne po všech stránkách velmi příjemné. Seznámil jsem se s úžasnými a energickými lidmi, kteří by mohli inspirovat i ty mnohem mladší, a vyzkoušel jsem si s nimi zážitky, které by mne jindy možná minuly. Hráli jsme hokej s týmem veteránů, doprovázel jsem dámu, která si vyzkoušela jízdu s kočárovými koňmi, s jinými jsem byl ve vzduchu, ve formuli, v jeskyních, na tanečním parketu, u sklářské pece a ještě leckde jinde. Určitě jste si všimli, že jsem se zatím úporně vyhýbal slovu důchodce, nebo chcete-li senior. I díky pořadu Žiješ jenom 2x jsem se přesvědčil, že my, dříve narození jsme stále mladí, ale už dlouho…“

Nový šestnáctidílný cyklus České televize je o aktivních seniorech, kteří se rozhodnou navzdory věku pustit do něčeho nového, dobrodružného. Vedle Pavla Zedníčka má každý z hrdinů jednotlivých dílů svého kouče – mistra svého oboru, který mu radí a učí jej novým dovednostem. Teď už nemusejí kvůli rodině nebo práci odkládat ostatní věci na jindy a možná při tom inspirují i vás.

www.ceskatelevize.cz/zijesjenom2x.cz

Podzim na ČT: Hospoda U Druhé šance a Žiješ jenom 2x (zdroj: ČT24)