Československý jazzový festival v Přerově začíná, už potřicáté

Přerov - Československý jazzový festival v Přerově, který má letos třicet let, začíná dnes v podvečer v tamním městském domě. Na třídenním festivalu se setkají jazzové osobnosti z Česka a Slovenska i legendy klubových i festivalových pódií z celého světa - například Maceo Parker nebo Buster Williams.

Organizátoři festivalu v čele s ředitelem Rudolfem Neulsem a dramaturgem Alešem Bendou letos přivedou posluchačům například všestranného německého trumpetistu, zpěváka a producenta Tilla Brönnera. Představí jim také tři světové ikony jazzu - trio bubeníka Jeffa Hamiltona, kvartet legendárního basisty Bustera Williamse a hvězdu funku Maceo Parkera s kapelou.

Program letos otevře speciálně sestavená skupina z elitních hráčů české i slovenské jazzové scény s názvem Celebration Band v čele s Karlem Růžičkou, v pátek se představí tradiční host festivalu – Big Band Matúše Jakabčice.

Tak jako v minulých letech budou hrát v městském domě každý večer dvě kapely, první přitom bývá většinou československá, druhá zahraniční.

Po skončení koncertů bude zábava pokračovat, například v přerovské Restauraci Pivovar Jazzem u piva. „I s ohledem na letošní kulaté výročí festivalu očekáváme, že Přerov bude jazzem žít nonstop tři dny a tři noci. Podařilo se nám sestavit opravdu reprezentativní program,“ uvedl ředitel přehlídky Rudolf Neuls.

Doprovodný program se letos rozšíří i na několik menších scén - například Echo Jazz Caffe nebo Corso Blues Caffe. „Mezi městským domem a Restaurací Pivovar vznikne jakási jazzová turistická stezka,“ doplnil ředitel festivalu. Podrobné informace jsou na stránkách: http://www.csjf.cz

Vydáno pod