Ostrava v Praze nabídne už tradiční divadelní podívanou

Ostrava - Ostravská divadla se už počtvrté pokusí „dobýt Prahu“. Akce Ostrava v Praze pražskému publiku nabídne inscenace Komorní scény Aréna, Národního divadla moravskoslezského, Divadla loutek, Divadla Petra Bezruče a také filmový večer. Program proběhne ve dnech od 19. do 30. října. Představí se například Gogolovi Hráči nebo hra německého autora Martyna Walzra Smrtihlav v hlavní roli s Igorem Orozovičem.

Klíčovou inscenaci loňské sezony - drama Smrtihlav, zahraje na Nové scéně ND Národní divadlo moravskoslezské 20. října. V roli teenagera Rudy, jehož vztah k otci po odhalení jeho nacistické minulosti kolísá mezi zatracením a pochopením, exceluje vycházející herecká hvězda Igor Orozovič. „I díky svému výkonu v této inscenaci dostal nabídku na nové angažmá, takže brzy ho budou moci vídat i návštěvníci české první scény,“ řekla Andrea Čunderliková ze společnosti Smart Communication.

Program, který bude probíhat na pražských scénách Divadla Komedie, Nové scény Národního divadla a Švandova divadla, doplní v sobotu 19. října Ostravská filmová noc. Půjde o mix filmu a hudby, který bude v režii a dramaturgii nejmladší ostravské kreativní generace uveden v prostoru NoD v Roxy. 22. října potom v Komorním kině Evald proběhne promítání filmu Isabel a celou akci zakončí 30. října hra Evžen Oněgin v Divadle Komedie.

Ostravská divadla počtvré v Praze (zdroj: ČT24)
Vydáno pod