V Olomouci vznikne nové divadlo, v Galerii Šantovka

Olomouc – Nákupní centrum Galerie Šantovka, které stojí v těsné blízkosti historického centra, se od příštího týdne rozroste o další divadelní scénu. Nové divadlo nabídne koncerty i vzdělávací akce, soustředit se ale bude především na rodiny s dětmi.

Kapacita divadla bude až 500 návštěvníků. „Jde o moderní multifunkční prostor, který každý měsíc nabídne divákům pestrý kulturní program pro dospělé i pro rodiny s dětmi. Návštěvníci se mohou těšit na zájezdová divadelní představení, ve kterých vystoupí známé tváře z televizních obrazovek i ze slavných pražských divadel, jako je Divadlo v Řeznické, Švandovo divadlo, Divadlo v Dlouhé a další," řekla ředitelka divadla Petra Němečková.

Šantovka
Zdroj: ČT24

Nákupní galerie často navštěvují rodiny s dětmi, nové divadlo jim proto svou dramaturgii ušije na míru. „Každý víkend tak najdou dětští diváci pestrou nabídku pohádkových titulů, která jim přinese živé divadlo," doplnila ředitelka. Dramaturgie divadla chce klást důraz na uměleckou kvalitu hostujících představení.

Zkrátka by ale nemělo přijít ani dospělé publikum. Tomu chce divadlo nabídnout koncerty, talkshow nebo třeba Ladie's Nights. Kromě uměleckých pořadů bude prostor pro vzdělávací akce, Divadlo na Šantovce bude pořádat pravidelné cykly přednášek. V dopoledních hodinách bude prostor divadla sloužit žákům základních a středních škol. V plánu je pravidelné uvádění divadelní produkce a programů i pro děti z mateřských škol. Plně klimatizovaný sál pojme až 220 sedících a 300 stojících diváků.

Šantovka - projekt
Zdroj: ČT24

O přízeň diváků na divadelní scéně se v krajském městě uchází také Moravské divadlo, Divadlo na cucky, Divadlo Tramtarie a Divadlo hudby, které čeká zřejmě poslední sezona v pozici samostatné instituce. Olomoučtí zastupitelé schválili jeho sloučení s Muzeem umění.