Mé slzy se proměnily ve sníh, říká slovenská malířka

Ostrava - Talentovaná slovenská malířka Lucie Tallová vystavuje poprvé v Česku. Její výstavu Mé slzy se proměnily ve sníh chystá ostravská Industrial Gallery. Jde o výběr děl z posledních dvou let, malby, akvarely, laightboxy.

Pro obrazy ze starší série, kterou začala dělat během rezidenčního pobytu ve Vídni, je charakteristická temná barevnost a opakující se motiv černých kapek. „Nejnovější série, kterou začala letos v lednu, má zase charakter vyprázdněných scenérií, ve kterých mléčná mlha pohlcuje architektonické dominanty, industriální prostředí a městské opuštěné periferie,“ přiblížila kurátorka galerie Hana Mikulenková. Jemná barevnost doplněná ornamenty evokuje nehybnou krajinu, kterou přikryl bílý sníh.

Lucia Tallová
Zdroj: ČT24

Tvorba osmadvacetileté absolventky bratislavské výtvarné akademie, kde studovala v ateliéru Ivana Csudaie, je specifická také ornamentálními strukturami a obrazci. Vytváří je vlastní technikou, pomocí které přenáší na plochu plátna vyšívané a háčkované textilie.

Lucie Tallová má za sebou výstavy na Slovensku i v zahraničí. „Získala ocenění Strabag Artaward International - Award of Recognition a je finalistkou slovenské ceny Malba 2010,“ doplnil Mikulenková.

Lucia Tallová
Zdroj: ČT24

Vernisáž výstavy je 16. dubna v šest večer, zájemci si ji mohou prohlédnout do 10. května.