Divadlo Jiřího Myrona nastudovalo Sen noci svatojánské

Ostrava - Shakespearův Sen noci svatojánské ožívá na prknech Divadla Jiřího Myrona. Příběh, ve kterém se mezi milenecké páry vmísí pohádkoví elfové, až vnikne propletenec omylů a vášní, je příležitostí hlavně pro nejmladší hereckou generaci. Režisér Peter Gábor se netají tím, že chce pojetím inscenace přitáhnout do divadla mladé publikum.

Být milován, je krásné. Být zamilován je nesnesitelné. Zkoušky jedné z nejhranějších komedií světa jsou plné lásky, nenávisti, vášně a fyzična. 

Reportáž Lucie Křížkové (zdroj: ČT24)

„Bojovat o lásku není jen tak. Právě v tom to bude lidem blízké. Jsou tam jednoduché vztahy, jednoduché emoce,“ komentovala téma Veronika Lazorčáková, herečka činohry Národního divadla moravskoslezského.

Na scéně najdeme kouzelný les plný elfů a v něm trampolínu, závěsné křeslo i bazén s vodou z krepového papíru. Scéna a kostýmy Kataríny Holkové působí jako divadelní punk.

„Problematika lásky a magie je skutečně sonda do lidského podvědomí a z toho vznikl takový 3D svět, který v sobě obsahuje něžnost, lyričnost, ale i drsnější tóny,“ uvedl Peter Gábor, režisér a šéf činohry Národního divadla moravskoslezského.

Do hudby k inscenaci se po půlročním půstu pustil s velkou energií a radostí skladatel Vladimír Franz. 

Magická komedie, kterou chtějí v Divadle Jiřího Myrona přivolat jaro, bude mít premiéru ve čtvrtek 11. dubna.