Věc Makropulos s Evou Urbanovou se vrací na ostravské jeviště

Ostrava - Koncertní provedení opery Věc Markopulos Leoše Janáčka se vrací ve dvou exkluzivních provedeních, v hlavní roli s Evou Urbanovou a dalšími špičkovými pěvci, na jeviště ostravského Divadla Antonína Dvořáka.

„Důvodem je enormní divácký zájem. Premiéra sklidila v lednu loňského roku výjimečný úspěch a všechna tři představení byla beznadějně vyprodaná,“ uvedla mluvčí divadla Viola Kučerová.

Po boku Urbanové se v hlavních rolích poprvé představí Gianluca Zampieri – jako Albert Gregor, Svatopluk Sem zazpívá Barona Jaroslava Pruse. „Dále se mohou diváci opět těšit na slovenského basistu Petera Mikuláše jako Advokáta dr. Kolenatého, který tuto roli zpíval před několika lety i na scéně Metropolitní opery v New Yorku,“ informovala Kučerová.

Roli Solicitátora Vítka vytvoří Jozef Kundlák, Kristinu Agnieszka Bochanek-Osiecka a Janka Pruse Luciano Mastro.

Obě představení, která budou v Divadle Antonína Dvořáka 9. a 22. ledna, bude řídit hudební ředitel ostravské opery Robert Jindra. „Robert Jindra rovněž zve zájemce už na 7. ledna do Divadelního klubu Jiřího Myrona, kde za piánem předzpívá celou operu a popovídá různé zajímavosti, které se k slavnému Janáčkovu dílu vážou,“ doplnila mluvčí divadla.