Festival Ost-ra-var opět nabídne průřez tvorbou ostravských činoherců

Ostrava - Šestnáctý ročník činoherní přehlídky Ost-ra-var nabídne průřez tvorbou ostravských profesionálních divadel za poslední rok. Festival je určený pro divadelníky, divadelní teoretiky, pedagogy, studenty divadelních škol i laiky.

„Na čtyřech scénách se odehraje celkem 15 představení, po kterých budou následovat rozborové semináře pod vedením Davida Drozda z Katedry divadelní vědy Filozofické fakulty Masarykovy univerzity,“ informovala mluvčí Národního divadla moravskoslezského Viola Kučerová.

Činoherci Národního divadla moravskoslezského předvedou šest představení – nejnovější inscenaci podle hry Mariana Pally Sajns fikšn, dále Pygmalion, Kuřačky, Ivanova, Donaha a Jak důležité je mít Filipa. Divadlo Petra Bezruče vysílá na přehlídku Správkaře, Pestré vrstvy a Na větrné hůrce. Komorní scénu Aréna bude reprezentovat inscenace S naděje i bez ní, Chlív/Páternoster, Plešatá zpěvačka a Amigo. Divadlo loutek se přihlásilo s inscenací Sofiin svět. „Hostem bude stejně jako loni amatérské Bílé divadlo,“ doplnila Kučerová.

V minulých letech byl o festival obrovský zájem. V běžném prodeji jsou proto pouze vstupenky do velkých divadel - Divadla Antonína Dvořáka a Divadla Jiřího Myrona.

Festival začíná 28. listopadu a skončí v neděli 2. prosince. Zájemci najdou podrobný program například na: http://www.ndm.cz/cz/stranka/60-ost-ra-var.html.

Vydáno pod