Vítr na Vsetínsku ničil stromy i střechy a zranil jednoho člověka

Zlínsko - Silný vítr na Štědrý den zaměstnal hasiče. Na Vsetínsku utrhl kusy střech. Jeden člověk byl zraněn, když na něj spadly větve. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu platí od rána pro celé území Moravy a Slezska, na hřebenech hor by vichr mohl dosáhnout rychlosti až 125 km/h.

Silný vítr dnes způsobil zranění člověka, na kterého v Rožnově pod Radhoštěm spadly větve. Zraněného odvezla záchranná služba. Hasiči zatím vyjížděli k desítce případů pádů větví a poškozených střech, zejména na Vsetínsku. Zřejmě nejvážnější situace byla ve Vidči, kde spadlo pět stromů na silnici a zablokovalo ji. „Stromy tam hrozily pádem na vysoké napětí, to nakonec nebylo zasaženo,“ uvedl krajský mluvčí hasičů Libor Netopil. Hasiči však kvůli poryvům větru zatím nemohli stromy ze silnice odstranit.

Do Krásna nad Bečvou museli hasiči vyjet kvůli utržené střeše na panelovém domě, poté se tam uvolnila střecha i na objektu bývalé pily. V Hutisku-Solanci spadl strom v centru obce. Hasiči řešili také uvolněné plechy na střeše domu na náměstí ve Valašském Meziříčí nebo spadený strom v obci Branky.

Následky silného větru pocítily po poledni také další okresy Zlínského kraje. V Bojkovicích a Strání na Uherskohradišťsku spadl strom, podobný případ řeší i hasiči v Brumově-Bylnici na Zlínsku.

Vydáno pod