Prezidentská návštěva na jihu Moravy: Miloš Zeman podpořil obchvat Mikulova

Jižní Morava - Návštěvou Krajského úřadu v Brně odstartovala třídenní prezidentská cesta po jihu Moravy. Miloš Zeman do Brna zavítal společně se svojí dcerou Kateřinou. Při jednání se zastupiteli upozornil na nutnou výstavbu dálnice Brno-Vídeň. Při této příležitosti podpořil mikulovský obchvat. V dalších dnech prezident zamíří do Znojma, Vyškova, Břeclavi, Hodonína nebo Kyjova. Ve městech plánuje setkání s občany.

Prezident na Krajském úřadě v Brně
Zdroj: Václav Šálek/ČTK

Dnešní program hlavy státu začal setkáním s jihomoravským hejtmanem Michalem Haškem (ČSSD) a členy krajského zastupitelstva. Dopolední návštěvu Jihomoravského inovačního centra vystřídala odpolední diskuze se studenty Fakulty podnikatelské brněnského VUT. V 16:15 se Brňané mohli  s prezidentem setkat na náměstí Svobody.

Po páté hodině čekají Miloše Zemana laureáti Ceny Jihomoravského kraje. Večeřet bude se členy Krajské hospodářské komory, zástupci odborů a podnikateli.

Čtvrteční program zahájí prezident návštěvou kuřimské výrobny obráběcích strojů. V montážní hale pohovoří se zaměstnanci, aby jeho kroky následně vedly do Znojma, Břeclavi a Hodonína. Večer hlava státu zakončí návštěvou Národního vinařského centra ve Valticích.

Poslední den jihomoravské cesty zamíří Miloš Zeman do Vyškova, kde jihomoravským záchranářům slavnostně předá sedmnáct sanitní vozů. Následně ocení padesátku dobrovolných hasičů, pracovníků Červeného kříže a záchranářů. Svou třídenní návštěvu Jihomoravského kraje zakončí Miloš Zeman setkáním s představiteli a občany Kyjova.