Miloš Zeman je na třídenní návštěvě Zlínského kraje

Zlínský kraj - Velká prezidentská návštěva čeká až do pátku Zlínský kraj. Miloš Zeman i s chotí navštíví krajská města, velké podniky a setká se i se studenty. Prezident má s východní Moravou dobrý vztah. Například jeho inaugurační oblek šil krejčí ze Zlína.

Dnes dopoledne zavítá prezident Miloš Zeman i s manželkou Ivanou do Zlína. U Baťova mrakodrapu je přivítá hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák (ČSSD), aby společně zamířili na setkání se členy zastupitelstva. Po poledni již hlavu státu čeká bohatý doprovodný program. Představitelé kraje jej provedou nově zrekonstruovaným Baťovým institutem. Prezident tak navštíví expozice o historii obuvi, exportu firmy Baťa i životním stylu doby. Sám se setká s pamětníky výroby, na prohlídku se vypraví také do Baťova historického výtahu s pojízdnou kanceláří.

Vstup Luboše Dostála (zdroj: ČT24)

Prezident přislíbil setkání i studentům Gymnázia Zlín v Lesní čtvrti. Na setkání s ním se mohou těšit také úspěšní účastníci soutěže Nejlepší podnikatelský záměr. Po čtvrté hodině jej budou očekávat ve Slušovicích, kde se setká se zaměstnanci velké společnosti zaměřující se na výrobu plastových dílů a obalů. Obyvatelé Zlína získají možnost setkat se s Milošem Zemanem po páté hodině odpoledne na náměstí Míru. V případě deště se akce přesouvá do Městského divadla.

Prezident zavítá i na Hostýn

Čtvrteční program zahájí hlava státu ve Valašských Kloboukách, kde se setká nejen s představiteli města, ale i s místními obyvateli. Další kroky prezidenta povedou do specializované výrobny ocelových kontejnerů v Leskovci u Valašské Polanky. Odpoledne si Miloš Zeman pojede pohovořit se zaměstnanci nemocnice ve Vsetíně, aby zároveň s vedoucími představiteli prodiskutoval krajské zdravotnictví.

Po návštěvě Vsetína, kde se prezident rovněž setká s místními občany, odjede prezidentská kolona do baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Svatém Hostýnu. Čtvrteční návštěvu Zlínského kraje zakončí hlava státu při setkání se zástupci Kroměříže.

Pátek, poslední den z prezidentské návštěvy, začne Miloš Zeman v Uherském Brodě, kde zamíří do areálu zbrojovky. Pro prezentaci výrobků významné české firmy se prezident setká také s pracovníky společnosti. Odpoledne pak zamíří na návštěvu Uherského Hradiště, kde zároveň zakončí celou třídenní cestu po Zlínském kraji.

Téma prezidentské návštěvy v UvR (zdroj: ČT24)