Hodinu před půlnocí skončí největší železniční výluka v Brně

Brno - Největší železniční výluka za poslední léta v Brně hodinu před půlnocí končí. Kvůli opravě viaduktu museli cestující měsíc jezdit do centra města náhradní dopravou. Změny se dotkly i mezinárodních spojů. Podle Českách drah se vše obešlo bez vážných komplikací.

„V neděli ve 23:00 výluka skončí a do pondělních 2:00 budeme dělat ještě elektrické přepínání, některé koleje už však budou průjezdné, což pro noční provoz stačí,“ uvedl ředitel oblastního ředitelství Správy železniční dopravní cesty Brno Pavel Surý. Práce bránily průjezdu z hlavního nádraží na židenické. Vlaky jezdily na dolní nádraží, a to včetně mezinárodních spojů. Lidé, včetně zahraničních turistů, tak museli použít náhradní dopravu.

Od pondělí začnou znovu jezdit vlaky z Brna do Přerova. Většina tramvajových linek se vrátí do svých původních tras. Dvojka ale nepojede od Ústředního hřbitova do Modřic. Kvůli opravám bude až do konce srpna mimo provoz linka 12 ze Zvonařky do Komárova. Cestující přepraví náhradní autobusy.