U činžovního domu se objevilo růžové zrní, které vypadá jako jed na krysy

Brno – Kolem činžovního domu v Dvorské ulici v Brně vysypal zatím neznámý pachatel pravděpodobně jedovatou chemikálii. Růžové zrní svým vzhledem nápadně připomínalo jed na hlodavce. Policii na místo zavolal muž, jehož pes se látkou patrně lehce přiotrávil. Policie teď zjišťuje, zda šlo o úmyslné ohrožení obyvatel domu a jejich mazlíčků.

Na to, že někdo kolem činžovního domu pravděpodobně vysypal jed, upozornil strážníky majitel psa, který ho ráno u domu venčil. ČT muž řekl, že pes trochu látky olízl a poté zvracel. Muž se proto obával, že šlo o jedovanou látku. Růžové zrní se totiž svým vzhledem podobalo jedu na hlodavce.

„Všimla jsem si toho hned ráno, když jsem venčila psa. Podle policistů je tady toho tak dvacet kilogramů. Bydlím tady deset let a nikdy se tady nic podobného nestalo. Je to hrozné, když si člověk představí, že se k tomu mohly třeba dostat děti a sníst to,“ řekla obyvatelka domu Vlasta Sahajová.

Reakce obyvatelek domu Vlasty Sahajové a Hedviky Křivánkové (zdroj: ČT24)

„Prohledali jsme širší okolí, ale návnady jsme našli pouze v blízkosti objektu. V úvahu tedy přichází i možnost, že se někdo pouze neodborně pokoušel bojovat proti hlodavcům,“ vysvětlil mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Na místo strážníci přivolali hasiče a také státní policii, který případ převzala.