ČT: Inspekce zavřela prodejnu Interspar ve Zlíně

Zlín - Přítomnost myší v regálech s potravinami, zbytky exkrementů a okousané pečivo. Takové překvapení čekalo na inspektory Státní zemědělské a potravinářské inspekce v prodejně Interspar ve Zlíně - Prštné. Výsledkem bylo okamžité uzavření prodejny.

Na stopy činnosti hlodavců narazili inspektoři hned na několika místech prodejny. Kromě slaného pečiva a mouky si myši pochutnávaly i na těstovinách. Podle výběru potravin by se mohlo zdát, že myši byly vyznavačky zdravého životního stylu. Vyrazily totiž i do regálu se zdravou výživou a biopotravinami. Nepohrdly ani diabetickými výrobky se sníženým obsahem cukru.

Kromě okousaných potravin po sobě myši zanechaly také značné množství exkrementů na paletách a v okolí regálů. Inspekce proto provozovnu okamžitě uzavřela a nařídila vše uvést do stavu odpovídajícího hygienickým požadavkům obvyklým v Evropské unii. Pracovníci obchodu proto měli delší pracovní dobu, než je běžné. I když nakonec vše dali do pořádku a inspekce povolila prodejnu dnes ráno opět otevřít, nevyhne se provozovatel zahájení správního řízení, jehož výsledkem může být sankce za nesprávnou hygienickou praxi.

Vydáno pod