Amnestovaní muži si svobody dlouho neužili

Hrušovany nad Jevišovkou/Slavičín - Pouhých jedenáct hodin na svobodě si užil amnestovaný třicetiletý muž ze Znojemska. Zadržen byl dnes ve čtyři hodiny ráno, když se v opilosti vloupal do restaurace v Hrušovanech nad Jevišovkou. Policisté ve Slavičíně na Zlínsku řešili zase výtržnictví.

Jeden z amnestovaných mužů byl ve čtvrtek v 17:00 propuštěn z plzeňské věznice. Ihned zamířil autobusem domů na Znojemsko, cestou stihl vypít litr rumu. Takto posilněn alkoholem se vydal do restaurace na ulici Nádražní.

O pár hodin později oznámil majitel restaurace, že se do jeho podniku někdo vloupal. Pachatel byl zadržen záhy policejní hlídkou, když se snažil dostat k peněžní hotovosti. „Je podezřelý z krádeže vloupáním a čelí trestnímu stíhání i v mnoha dalších kauzách, proto podáme návrh na jeho vzetí do vazby,“ uvedla mluvčí policie Lenka Drahokoupilová.

Muž byl loni v únoru odsouzen za krádež. Nástupu do věznice se ale vyhýbal. Podařilo se jej zadržet, když se koncem června vloupal do prodejny potravin. Následně vyšlo najevo, že je podezřelý i z dalších krádeží. V Hrušovanech nad Jevišovkou údajně odcizil motocykl, radiátory, kabelku, oblečení, nářadí nebo rybářské pruty. Loni se proběhl i po policejním autě, čímž jej poškodil.

Další amnestovaný vězeň řádil na Zlínsku

Velmi agresivně se choval muž v restauraci ve Slavičíně na Zlínsku. Silně opilý čtyřicetiletý muž z Přerova udeřil do obličeje jednoho z hostů. Rána byla tak intenzivní, že zraněný muž při pádu zlomil stůl.

Pachatel nechtěl s policisty spolupracovat, později nadýchal 2,45 promile alkoholu. Byl tedy zajištěn a odveden do cely, aby vystřízlivěl. Nakonec byl obviněn z přečinu výtržnictví. Na svém rejstříku trestů má už jedenáct záznamů. Po incidentu v hospodě mu hrozí opětovný návrat za mříže.