Na Zlínsku si nejlépe vede ČSSD, komunisté a ODS mají skoro stejně

Zlín – Ve Zlínském kraji si zatím nejlépe vede sociální demokracie, kterou podle průzkumu pro Otázky Václava Moravce Speciál podporuje 23 procent voličů.  Na druhém místě se umístili komunisté (16 procent), těsně za nimi občanští demokraté (15,5 procenta hlasů). Více než desetiprocentní podporu na Zlínsku zaznamenali lidovci, kterým by podle průzkumu dalo hlas 11,5 procenta oprávněných voličů.

Sběr dat proběhl v období od 12. do 14. září 2012. Výzkumu se zúčastnilo 1 028 respondentů. Statistická chyba se u jednotlivých politických stran pohybuje v rozpětí od ± 1,2 procenta do ± 3,6 procenta.

Šestici, která zasedne v předvolebním studiu Otázek Václava Moravce Speciál, doplní Starostové a TOP 09 pro Zlínský kraj (7,5 procenta) a Strana práv občanů – Zemanovci (6 procent).

Sedmou příčku obsadili Nezávislí s podporou 4 procent voličů, jen o půl procenta méně má Česká pirátská strana (3,5 procenta). Dvouprocentní hranici překročily ještě tři politické subjekty: Strana svobodných občanů (2,5 procenta), Moravané (2 procenta) a Strana zelených (2 procenta).

Do volebního studia OVM Speciál byli pozváni:

Jiří Čunek (KDU-ČSL)
Petr Gazdík (TOP 09 a STAN)
Libor Lukáš (ODS)
Ivan Mařák (KSČM)
Stanislav Mišák (ČSSD)
Lubomír Nečas (SPOZ)

Přímý přenos ze Zlína začíná v úterý 18. září od 21:00 večer na ČT24.

Ve studiu mají své místo i diváci, přihlásit se do studia mohou prostřednictvím následujícího formuláře. Do vysílání se mohou diváci zapojit i přímo se svými náměty - stačí jen na volebních stránkách vyplnit formulář „Vaše volba“.

Vydáno pod