Tříleté děvčátko pobíhalo na rockovém festivalu mezi opilci

Vizovice - Příběh, ze kterého běhá mráz po zádech, se odehrál ve čtvrtek večer ve Vizovicích. Před desátou hodinou policistům volal muž, že na Masters of Rock je batole, o které se nikdo nestará.

Policisté na místě zjistili, že ve stánku s občerstvením byl s malým děvčátkem muž, kterého oslovovala holčička „stlejda Vašek“. Festivaloví hosté je tam viděli už ráno, ale teď večer byl muž už poněkud opilý a o dítě se příliš nezajímal. Bavil se s ostatními a pak odešel. Lidé si mysleli, že si jen potřeboval odskočit, ale muž se nevracel. Po více než hodině se rozhodli, že zavolají na linku 158. Malá holčička byla za celý den ušmudlaná a zpocená. Její matku ani muže, který s ní ve stánku byl, se nám nepodařilo najít a doposud se o ni nezajímali.

Těsně před oznámením lidí z Vizovic ohlásil muž z Kroměřížska, že postrádá svou tříletou dceru, kterou její matka měla dovézt domů v sedm hodin večer, ale doposud čekal marně. Policisté zjistili, že děvčátko nalezené na rockovém festivalu ve Vizovicích patří k tomuto muži. Než si ji tatínek vyzvedl, zůstalo děvčátko na obvodním oddělení. Nebálo se, neplakalo, naopak se smálo a povídalo, dokud po celém dnu neusnulo únavou v náručí svého otce.

Policie případ ztracené dívky předá příslušnému odboru sociálně-právní ochrany dětí a mládeže, který v rodině celou situaci oficiálně prošetří.