Kamion s trhavinou čelně narazil do domu

Zlobice (Kroměříž) - Krátce před 16. hodinou dnes ve Zlobicích na Kroměřížsku narazil do rodinného domu kamion, který převážel v pytlech a krabicích 1,5 tuny průmyslové trhaviny. Řidič havaroval kvůli kluzké vozovce. Při nárazu došlo ke zdemolování kabiny, zraněný muž zůstal zaklíněný uvnitř. Vyprostit se jej podařilo až hasičům. Ti jej následně předali záchranářům. Dům naštěstí nebyl vážněji poškozený a zřejmě v tu dobu zrovna nebyl nikdo uvnitř.

Řidič nákladního auta, které jelo po mokrých žulových kostkách od obce Rataje, podle policie nezvládl průjezd zatáčkou a narazil čelně do rohu rodinného domu.

„Hasiči za pomoci svých aut nejprve odtáhli havarovaný kamion, aby se dostali ke kabině řidiče. Teprve poté použili rozpínací tyče k uvolnění sevření kolem těla zraněného muže. Samotné vyprošťování trvalo asi půl hodiny,“ řekl mluvčí hasičů Ivo Mitáček. Řidiče poté předali ho záchranářům, kteří ho odvezli do nemocnice.

Mluvčí hasičů Ivo Mitáček o nehodě (zdroj: ČT24)

Na místo už dorazila firma, která náklad přeložila na jiný vůz. „Samovolně by k výbuchu nemělo dojít. Policisté ale dohlížejí na to, aby se v okolí nepohyboval někdo s otevřeným ohněm,“ řekla policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Dodala, že silnice je uzavřena a policie odklání dopravu na objízdnou trasu.

Jednalo se o trhavinu převáženou z lomu u Brna. Pracovníci firmy potvrdili, že převážený náklad nebyl při nehodě poškozen. Z tohoto důvodu nebylo nutné nikoho evakuovat, ani provádět žádná mimořádná opatření. Samotný náklad byl řádně na vozidle označen a při přepravě je dostatečně zabezpečen i pro případ podobných nehod.

Vydáno pod