Nebezpečný přechod pro chodce zmizel

Zlín - Rušný, zároveň ale nejzrádnější přechod pro chodce v centru Zlína, který spojuje ulici Kvítkovou s náměstím Míru, mizí. Ráno policie natáhla řetězy, které mají lidem zabránit vstupu do vozovky. Během dopoledne silničáři vyfrézovali bílé pruhy z vozovky. Po deseti letech bojů za odstranění nebezpečného místa ve zlínské dopravě přechod definitivně mizí.

Bílá zebra doslova přitahovala nehody, navíc byla podle vedení města zbytečná. Vede pod ní podchod, o sto metrů dál je přitom další, světelný přechod. Policie na nebezpečný přechod upozorňovala deset let. „Z naší strany byly ty impulzy už od roku 2002, kdy jsme posílali na Magistrát města Zlína několik podnětů,“ řekla mluvčí policie Jana Bartíková.

„Ten přechod je určitě nebezpečný, dokazují to statistiky nehod,“ zdůvodnila snahu o odstranění přechodu náměstkyně primátora Eva Štauderová.  Jen během první poloviny letošního roku se na něm stalo 6 dopravních nehod, v posledních 7 letech jich bylo 53. Důvod je většinou stejný. Jedno auto zastaví, druhé - jedoucí v sousedním proudu - ani nepřibrzdí a chodce doslova smete.

NO COMMENT: Sražená dívka na přechodu (zdroj: ČT24)
NO COMMENT: Odstraňování nebezpečného přechodu (zdroj: ČT24)
Vydáno pod