Na brněnském výstavišti dnes začínají sportovní veletrhy

Brno - Na brněnském výstavišti dnes začnou sportovní veletrhy. Vystavovatelé předvedou aktuální trendy ve sportovním oblečení nebo cyklistice. Návštěvníci si mohou prohlédnout i nabídku lodí a karavanů. Akce skončí v neděli, loni ji navštívilo asi 40 tisíc lidí.

Podle ředitele sportovních veletrhů Jana Kuběny se na brněnské výstaviště vrací i některé firmy, které v Brně několik let nevystavovaly. Příkladem jsou společnosti Trek nebo Gary Fisher. Cyklistické firmy na veletrhu Bike Brno zaplní téměř polovinu plochy všech čtyř sportovních veletrhů. „Bude tu většina výrobců a dovozců kol. Většina ukáže novinku, kterou jsou 29 palcová kola,“ uvedl Kuběna.

Druhou největší akcí ze čtyřlístku veletrhů je Sport Life. Vystavovat na něm bude 105 firem ze sedmi zemí. Zejména jde o outdoorové a zimní sportovní vybavení. Novinkou je akce easy sport park. „Pod heslem pohyb, zábava a relax nabídne návštěvníkům novinky pro zvyšování kondice, které si zájemci mohou vyzkoušet,“ uvedl Jan Šmíd z Veletrhů Brno.

Program veletrhů obohatí módní přehlídky a autogramiády slavných sportovců. V Brně bude například boxer Lukáš Konečný nebo mistr světa v cross country Jaroslav Kulhavý. Dnes bude na brněnském výstavišti vyhlášen i Král cyklistiky. Kulhavý je hlavním favoritem.