Zmizení místostarosty Brna-Židenic zřejmě nesouvisí s politikou

Brno - Čtvrtý den pátrání po stále nezvěstném politikovi Aleši Vytopilovi kriminalisté prozradili první střípky z vyšetřování. Služebnou v ulici Příční už prošly desítky jeho blízkých i kolegů. Jejich výpovědi kriminalisty utvrzují v tom, že zmizení místostarosty Brna-Židenic nesouvisí s jeho politickou kariérou, ale s osobním životem a penězi.

Po Aleši Vytopilovi (ODS) policie pátrá od pátečního večera. Politika dosud nenašli a kriminalisté nevylučují, že se mohl stát obětí trestného činu. „Jelikož o sobě pan místostarosta už takovou dobu nedal nikomu vědět, musíme pracovat i s verzí jeho možného úmrtí,“ uvedl kriminalista Miroslav Klusáček. „Zprávy, že by od jeho blízkých někdo požadoval například výkupné, nemáme,“ doplnil.

Vytopil měl na židenické radnici na starosti oblast výstavby, územního plánování, správy financí a evropských fondů. Spíše než k jeho politické kariéře však první stopy směřují k záležitostem v osobním životě. Kriminalisté teď vyslýchají desítky svědků – mezi nimi i politikovu milenku a jejího bývalého přítele.

Kriminalista Miroslav Klusáček o vyšetřování (zdroj: ČT24)

Vytopil se zřejmě rozhodl podnikat v pohostinství a jen deset dnů před záhadným zmizením společně se svojí osmadvacetiletou milenkou založili firmu Pepebar se sídlem v místě Vytopilova bydliště.

K podnikání si chtěli pronajmout hernu a bar v Hrotovicích. „Tato zařízení patří bývalému druhovi současné přítelkyně pana místostarosty,“ potvrdil kriminalista informace, které se už objevily v bulvárním tisku. Právě na tyto dvě osoby se vyšetřovatelé zaměřili. „Domníváme se, že nám mohou poskytnout nejvíce informací,“ dodal Klusáček.

Kde by se Vytopil mohl nacházet, nikdo netuší

Šestatřicetiletého komunálního politika svědci viděli naposledy v pátek kolem sedmé hodiny večerní v Mariánském údolí v brněnské čtvrti Líšeň. Pohyboval se poblíž restaurací U Raka a Eldorádo, kam přijel svým hnědým vozem značky Volkswagen Passat. Podle majitelů obou restaurací však Vytopil ani jedno zařízení ten večer nenavštívil.

Auto zůstalo stát na parkovišti v Líšni otevřené až do sobotního dopoledne, kdy ho odtud nechala policie odvézt. Tou dobou již v lokalitě pátraly desítky policistů i vrtulník s termovizí. „Jako pravděpodobná se momentálně jeví verze, že pan místostarosta z místa s někým odjel,“ uzavřel Klusáček.

Policisté stále doufají, že je Aleš Vytopil na živu. Nikdo z vyslechnutých zatím nebyl zadržen.

Vydáno pod