Místostarosta Brna-Židenic je od pátku nezvěstný

Brno – Policie pátrá po místostarostovi Brna-Židenic Aleši Vytopilovi (ODS), který je již od pátečního večera nezvěstný. Podle policie hrozí, že se Vytopil stal obětí trestného činu. Vzhledem k rozpracovanosti případu však mluvčí Petra Vedrová nechtěla další podrobnosti uvádět. Kriminalisté přesto občany žádají o spolupráci při hledání zmizelého muže.

Šestatřicetiletého komunálního politika naposledy viděli svědci v pátek kolem sedmé hodiny večerní v Mariánském údolí ve čtvrti Líšeň. Pohyboval se tam poblíž restaurací U Raka a Eldorádo, kam přijel svým hnědým vozem tovární značky Volkswagen Passat. Podle majitelů obou restaurací však Vytopil ani jedno zařízení ten večer nenavštívil.

Auto zůstalo stát na parkovišti v Líšni otevřené až do sobotního dopoledne, kdy ho odtud nechala policie odvézt. Tou doubou již v lokalitě pátraly desístky policistů i vrtulník s termovizí. Politika dosud nenašli a kriminalisté nevylučují, že se mohl stát obětí trestného činu. „S touto verzí pracujeme,“ přiznala mluvčí Vedrová.

Podle informací ČT Vytopil jen deset dnů před svým zmizením založil firmu Pepebar, která sídlí na stejné adrese, jako má politik své trvalé bydliště. Zda zmizení muže, který měl na židenické radnici na starosti oblast výstavby, územního plánování, správy financí a evropských fondů, může souviset s jeho politickou kariérou, však policie nepotvrdila. Kolegové z radnice se k případu zmizení Aleše Vytopila odmítli vyjádřit.

Policie žádá o pomoc při pátrání

Vytopil měří přibližně 180 centimetrů, má střední postavu, kulatý obličej, hnědé oči a hnědočerné krátké rovné vlasy. Na sobě měl zelenomodré pruhované tričko, modré rifle, sportovní boty bílé barvy a s sebou měl černou pánskou příruční tašku.

Kriminalisté žádají, aby se přihlásili svědci, kteří se v pátek v době kolem 19:00 hodin pohybovali v Mariánském údolí. Pomoci s pátráním mohou zejména motoristé, kteří parkovali u restaurace Eldorádo nebo Vytopila v kritické době nebo později někde viděli. Svědci mohou kdykoli kontaktovat linku 158.