Brno přišlo o Rondo, stadion se teď jmenuje Kajot Arena

Brno – Hala Rondo po třiceti letech změnila název. Fanoušci si musí zvyknout na nový názem Kajot Arena podle firmy Kajot, hlavního sponzora hokejové Komety. Podle vedení klubu, který má od města arénu v pronájmu, díky změně názvu dojde k upevnění spolupráce mezi klubem a sponzorem. Pro fanoušky však hala zůstává Rondem, jinak už jí říkat nebudou.

Kometa si spolu s halou pronajala i marketingová práva, proto mohla název změnit. „Firma Kajot je dlouhodobým partnerem hokejového klubu a tímto krokem jsme chtěli její význam ještě zdůraznit. Je to podobné jak v případě znojemské Hostan arény nebo pražské O2 arény,“ vysvětlil mluvčí Komety Jiří Pošvář. Že by se do budoucna změnil i název klubu, o tom se zatím vůbec neuvažuje.

Někteří z hokejových fanoušků, kteří u stadionu kupovali lístky na nedělní zápas European Trophy, byli změnou zaskočeni. „Všechno se mění, ale myslím si, že pro nás, pro Brno to bude vždycky Rondo. Nějaký nápis s tím nic neudělá,“ řekl fanoušek Komety. „Haly se přejmenovávají pořád a je v tom jenom nepořádek. Já budu pořád chodit do Ronda, do žádné Kajot Arény,“ přidal svůj názor další. „Hlavní ale je, že uvnitř bude pořád hrát Kometa,“ uzavřel další z fanoušků.

Vedení Brna nevadí, že hala ponese jméno firmy, která vyrábí hrací automaty

„V dnešní době to není nijak neobvyklé, když sportoviště nese název hlavního sponzora,“ řekl náměstek brněnského primátora Ladislav Macek (ČSSD). Podle něj není žádný rozpor ani v tom, že jde o firmy, která se zabývá hazardem. „Je dobře, že část těchto peněz jde do sportu. Považuji je za dobře nasměrované,“ dodal.

Nová světelná loga už vystřídaly zvenčí i uvnitř loga Ronda. S označením Kajot Arena se lidé budou setkávat i na vstupenkách, plakátech a bilboardech.

Společnost Kajot se zaměřuje na výrobu hracích automatů a software. Kajot podporoval hokejovou Kometu ještě před jejím vstupem do nejvyšší české hokejové soutěže v roce 2009. Kromě brněnského hokeje sponzoruje i další sportovní akce.

Vydáno pod