Studentku z Hulína zavraždil podle policie tajný milenec

Kroměříž - Policie dnes vyslýchala jednadvacetiletého mladíka ze Zlína, kterého podezřívá z vraždy devatenáctileté Martiny z Hulína. Podle policie měl muž s dívkou tajný poměr. Kriminalisté jej už obvinili z vraždy, za brutální čin mu hrozí v krajním případě až doživotí. Mladík vinu popírá. Devatenáctiletou studentku našel mrtvou její partner po návratu z noční služby v jejich bytě v Hulíně. Po nálezu těla kriminalisté nejprve prověřovali možnost, zda dívka nespáchala sebevraždu, pitva ale prokázala, že mladá žena zemřela násilnou smrtí. Podle policistů ji pachatel nejprve několik minut dusil, aby jí poté nejméně sedmi řeznými ranami kuchyňským nožem o délce čepele asi 17 centimetrů prakticky oddělil hlavu od těla. Právě kvůli brutálnímu způsobu provedení hrozí pachateli zmíněný vysoký trest.

„Troufnu si to porovnat se záběry poprav rukojmích teroristickými skupinami. Jedná se o jeden z vůbec nejzávažnějších způsobů usmrcení, co jsme vyšetřovali,“ přiblížil vyšetřovatel Milan Janoštiak. Dívku, která nedávno skládala maturitu na kroměřížské obchodní akademii, prý v bytě nalezl podřezanou její přítel, kterého ještě ve čtvrtek večer vyprovodila na noční směnu do práce.

Podle policie dívka pachatele znala. „Napadl ji po předchozím verbálním a fyzickém konfliktu, když mu řekla, že už nebude dále skrývat jejich poměr,“ doplnil Janoštiak.

Podle Kafky je reálné, že soud muži uloží výjimečný trest. Státní zástupce zatím podal na zadrženého návrh na vzetí do vazby. Mladík, který byl zadržen ve svém bytě ve Zlíně, vinu odmítá. „Uvádí jen, že byl svědkem úmrtí poškozené,“ doplnil Kafka.

Obviněný byl v minulosti již dříve trestán pro výtržnictví a vydírání, za poslední skutek je ještě
ve zkušební době podmíněně odloženého trestu.

Vydáno pod