Muž, který vyloupil směnárnu ve Strání, měl v rukou samopal

Strání - Policisté stále pátrají po dvou lupičích, kteří ve středu před polednem přepadli směnárnu na hraničním přechodu se Slovenskem v obci Strání na Uherskohradišťsku. Po výpovědi přepadené ženy dnes upřesnili některé detaily. Jeden z mužů vstoupil do směnárny se samopalem v ruce a odnesl si 25.000 korun. Muži pak odjeli osobním vozem značky Audi A6 Avant.

Osobní vůz pachatelů je tmavě modrý se stříbrnými lištami kolem oken, elektronovými koly a tažným zařízením. „Na autě byly namontovány slovenské registrační značky, které byly včerejšího (středečního) rána odcizeny z auta zaparkovaného ve slovenské obci nedaleko Strání,“ uvedl policejní mluvčí Mergental. Lupič, který vběhl do směnárny, měl na břiše přepásaný batoh, do něhož si skládal peníze. „Křičel česky na ženu za přepážkou, aby mu dala peníze, jinak to tam rozbije,“ doplnil policejní mluvčí.

Informace, že pachatelé přijeli z území České republiky a zase se do něj vraceli, tedy nepřekročili státní hranici se Slovenskem, zůstává podle policie potvrzena. Při přepadení nebyl nikdo zraněn. „Policisté žádají svědky o jakoukoliv informaci k pohybu popsaného vozidla, stejně jako pohybu pachatelů. Svědecké informace přijmou policisté na lince 158. Jakýkoliv detail může napomoci k dopadení pachatelů,“ uvedl Mergental.

Záznam přepadení směnárny ve strání z průmyslové kamery (zdroj: ČT24)

Pachatelům loupeže hrozí v případě uznání viny až deset let vězení. Ve Zlínském kraji se za prvních pět měsíců letošního roku stalo celkem 51 loupežných přepadení. Číslo zahrnuje loupeže na lidech i v různých zařízeních, jako jsou herny či benzinové čerpací stanice. Téměř polovinu z nich už kriminalisté objasnili, na dalších stále pracují. Dopadli například podezřelého z loupeže na čerpací stanici v Otrokovicích či v herně v Kroměříži. Za stejné období loňského roku měla policie v kraji nahlášeno 45 loupeží.

Vydáno pod