Magistři na Rašínově vysoké škole končí. Ministerstvo jí odebralo akreditaci

Brno - Ministerstvo školství zrušilo akreditace magisterského studia soukromé Rašínovy vysoké školy. Reaguje tak na květnovou kontrolu, která odhalila závažné prohřešky. Magisterské obory zaštiťovali pouze 4 profesoři, podle ministerstva jich má být 15. Navíc studenti prezenčního studia chodili do školy na povinné semináře jen v sobotu. Právník školy Radek Ondruš uvedl, že se proti rozhodnutí odvolají. Navíc chtějí ministerstvo žalovat za poškození dobrého jména.

„Ministerstvo školství rozhodlo ve shodě s návrhem Akreditační komise. Rozhodnutí jsme do školy odeslali 3. ledna,“ řekl mluvčí ministerstva Václav Koukolíček.

Advokát Rašínovy soukromé školy Radek Ondruš se zrušením akreditace nesouhlasí. „Podáme proti rozhodnutí rozklad, ministerstvo nerozhodlo v zákonném termínu, podle nás je kauza uzavřena,“ reagoval na rozhodnutí ministerstva Ondruš.

Právní zástupce Rašínovy VŠ Radek Ondruš (zdroj: ČT24)

Kvalita studia je srovnatelná s jinými vysokými školami, tvrdí právník

Nařčením se škola v minulosti bránila. „Škola má za to, že pedagogický sbor splňuje všechny předpoklady. Výuka, rozsah i kvalifikace učitelů jsou srovnatelné s jinými vysokými školami,“ uvedl před časem Ondruš.

Kontrola v Rašínově vysoké škole proběhla v květnu, Akreditační komise dala podnět k zahájení správního řízení kvůli pochybením u prezenčních magisterských oborů. Škola poslala svoje vyjádření k problematickým bodům, komise přesto trvala na odebrání akreditace.

Vydáno pod