Koupaliště v Bučovicích zřejmě zahájí sezonu netradičně

Bučovice (Vyškovsko) – Spor o nájemné za pozemky ohrožuje novou sezónu koupaliště v Bučovicích na Vyškovsku. Úředníci zřejmě plochu pro stavbu koupaliště špatně vyměřili a před čtyřmi lety tu město postavilo parkoviště a obslužnou silnici. A přitom si město jaksi zapomnělo dohodnout s majitelem pozemků, po kterých se jezdí, výši nájemného. Svoje nároky si Bučovice chtěly vynutit prostřednictvím žaloby u soudu, zatím neuspěly. Na případ upozornil Vyškovský deník.

Zánovní bučovické koupaliště je teď na konci zimy samozřejmě zavřené, kvůli majetkovým sporům však hrozí, že novou sezónu možná ani nezahájí, nebo jen s velkými komplikacemi. Důvodem jsou spory městského úřadu s živnostníkem Jiřím Hrubým, majitelem pozemků, na nichž leží velká část parkoviště a obslužná komunikace. „Na našem pozemku si bez našeho souhlasu postavili areál a bez našeho vědomí to ve finále i zkolaudovali,“ uvedl majitel pozemků Jiří Hrubý.

Pan Hrubý dal úřadu zatím jakési první varování, pokud se nedohodnou, je připraven cestu na koupaliště zatarasit. „Město Bučovice nikdy nezpochybnilo vlastnické právo pana Hrubého k pozemkům, město pouze vychází z dohod, které s panem Hrubým jako majitelem uzavřelo s tím, že tuto komunikaci, která je nyní sporná, může na jeho pozemku vybudovat,“ prohlásila starostka Bučovic Šárka Šilerová (ODS). V těchto dohodách ale chybí zásadní věc: určení výše nájmu za pozemky.

Reportáž Michala Šebely (zdroj: ČT24)

Obě strany byly přitom už blízko domluvě na částce asi 30 tisíc ročně, všechno ale zhatil incident s městskou policií. „Dovolil jsem si na svém soukromém pozemku zaparkovat auto na vyhrazeném parkovišti. Město po mně nyní požaduje asi 6 tisíc korun pokuty, což považuji za drzost. Na tom vlastně naše jednání zkrachovalo,“ dodal Jiří Hrubý. Pan Hrubý chce teď nájemné 50 tisíc. Bučovická radnice chtěla Jiřího Hrubého přimět k dohodě žalobou k soudu, ten ji však zamítl. „Nebudu komentovat odůvodnění soudu, odvolání bylo podáno,“ doplnila starostka Šilerová.

Vše tak nasvědčuje tomu, že zatímco loni začala sezóna na bučovickém koupališti slavností, letos ji nejspíš zahájí handrkování o asfaltovou cestu.

Spor o nájemné za pozemky ohrožuje novou sezónu koupaliště v Bučovicích na Vyškovsku. koupaliště, bučovice, bazén
Zdroj: ČT24
Vydáno pod