Sportovci z Jihlavy rozdávali dárky dětem v nemocnici

Jihlava – Za vybrané peníze nakoupili jihlavští sportovci hračky, sladkosti a elektroniku pro malé i velké děti, které musí trávit Štědrý večer v nemocnici. Atmosféru Vánoc zde připomíná ozdobený stromeček. Dárky dostali nejen pacienti, ale i personál nemocnice. Primář dětského oddělení Milan Svojsík sportovcům vzkazuje, že na oplátku přijdou fandit na vybraná utkání.

Kromě dárků byly děti potěšeny i dobrým slovem. Organizátor akce a trenér mládeže FC Vysočina Jihlava David Oulehla informoval, že šlo o aktivitu především jeho svěřenců. Už vloni fotbalisti potěšili o Vánocích děti v nemocnici, letos se k nim připojili i hokejisti jihlavské Dukly a dívky fotbalistky.

Fotbalistka FC Vysočina Jihlava Michaela Krpálková prozradila, že některé dárky si děti odnesou domů, další pak zůstanou v nemocnici. Brankář Dukla Jihlava Marek Benda podle svých slov soucítí s dětmi, které nemohou trávit Štědrý večer doma v kruhu rodiny. Největší radost z dárků měly malé děti. Vůbec jim nevadilo, že je nepřinesl zrovna Ježíšek.

Reportáž Blanky Poulové (zdroj: ČT24)

Vrchní sestra dětského oddělení Simona Hájková neskrývala radost z takového činu. Každoročně tráví zhruba deset dětí vánoční svátky v jihlavské nemocnici. Většinou jde ale o vážně nemocné pacienty.