Kudrna zničil Zlín hattrickem

Zlín - Zejména hattrick Jaroslava Kudrny rozhodl o tom, že Hradec Králové po výhře 4:3 srovnal stav čtvrtfinálové série se Zlínem na 1:1. Přestože diváci opět viděli velice vyrovnané utkání, charakter hry byl od úterního zápasu diametrálně odlišný. Pevné obrany vystřídalo větší útočné snažení, které nakonec vedlo k výhře Východočechů.

Zatímco Zlín nastoupil ve stejné sestavě jako v předchozím zápase, Hradec Králové udělal drobné změny v útoku. Ve třetí formaci nastoupil Škoda místo Podlešáka a ve čtvrté lajně nahradil Marha Švagrovského. V úvodu měli k dispozici Zlínští první přesilovku, kterou ale nevyužili. O slovo se tak přihlásili hosté. Z první vážnější šance se prosadil Dej, jenž po Tvrdíkově přihrávce vystřelil zblízka do odkryté branky. Gólman Kašík se proti jeho střele nestihl přemístit. Při vyloučení Čecha a Pláňka nevyužil ani jeden tým více prostoru ke skórování. Po polovině třetiny nevyužili Berani další přesilovku.

Mrzet je to ale nemuselo, neboť sekundu po skončené početní výhodě zužitkoval předchozí tlak střelou zblízka Honejsek. Přesilovku po vyloučení Zámorského hosté neproměnili, a tak přišla odpověď ze strany Zlína. Do první sirény zbývalo 87 sekund, když Marušák střelou od modré čáry prostřelil brankáře Kantora. Poté mohl chybu v nepřesné rozehrávce domácích potrestat Švihálek. Hostující útočník zachytil puk na modré čáře, najel si do levého kruhu pro vhazování, avšak vystřelil pouze do Kašíka. I tak se hosté před polovinou zápasu dočkali vyrovnání. V přesilovce se prosadil důrazný Kudrna, jenž prostřelil Kašíka mezi betony. Jeho gól potvrdil rozhodčí až po konzultaci s videorozhodčím, zda-li předtím nehrál vysokou holí.

Klíčovým mužem dalších minut byl Zámorský. Domácí zadák napodruhé od modré čáry tvrdou ranou nedal Kantorovi šanci a podruhé v zápase dostal Zlín do vedení. Berani zatlačili soupeře v přesilovce, ale Čajánek, Zámorský a ani Honejsek další gól nepřidali. V nezvykle ofenzivně pojatém utkání vyrovnal 38 sekund před koncem třetiny druhým gólem v zápase agilní Kudrna. Do třetího dějství vstoupili aktivně Zlínští. Čajánek pěknou přihrávkou připravil pozici Okálovi, jemuž ale v rozhodujícím okamžiku puk přeskočil hokejku.

V dlouhé pasáži bez přerušení se Berani tlačili do branky, ale Leška ani Čajánek pozorného Kantora nezaskočili. Na opačné straně zahrozil Frühauf. Svižný hokej přerušilo až vyloučení Horáka, jenž vyfasoval menší trest za posunutí branky. Východočeský tým sice přesilovku nevyužil, ale necelé dvě a půl minuty před koncem základní hrací doby dovršil hattrick Kudrna. Zlín při závěrečné power play i přes enormní snahu vyrovnat nedokázal.

PSG Zlín - Mountfield Hradec Králové 3:4 (2:1, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Honejsek (Čajánek, O. Veselý), 19. Marušák (Leška, Balaštík), 34. Zámorský (O. Veselý) - 4. Dej (Tvrdík, Pospíšil), 27. Kudrna (Jank, Ptáček), 40. Kudrna (Šimánek), 58. Kudrna (Ptáček). Rozhodčí: Šír, Polák - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. Diváci: 4540. Stav série: 1:1.

Zlín: Kašík - Marušák, Horák, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Matějíček - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Okál, Holík, F. Čech - J. Ondráček, Melenovský, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Hradec Králové: Kantor - Harant, Jank, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Tvrdík, Pospíšil - L. Květoň, Knotek, Škoda - Švihálek, Marha, Červený. Trenér: Draisaitl a Kučera.

Vydáno pod